Donauwellen

Muru leipoi omiin valmistujaisiinsa Donauwelleniä eli Tonavan aaltoja. Resepti peräisin saksalaiselta harjoittelijalta. Tämä herkku on sitten aikamoinen kaloripommi, eli ei heikkohermoisille. :D



250 g leivontamargariinia
250 g sokeria
6 kananmunaa
350 g vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 prk kirsikkahilloa (Zentis 75% Frucht)

1 kananmunan valkuainen
25 g sokeria
ripaus suolaa
2-3 tl vaniljasokeria
1/2 pussia Dr. Oetker vaniljavanukasaineksia
2,5 dl maitoa
125 g leivontamargariinia
50 g tomusokeria

2 pkt Rainbow tummaa leivontasuklaata kuorrutukseen

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Vatkaa markis kuohkeaksi ja lisää joukkoon hiljalleen sokeri sekä munat. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seokseen siivilän läpi hyvin sekoittaen.

Levitä puolet taikinasta pellille. Sekoita toiseen puoliskoon kaakaojauhe ja levitä vaalean taikinakerroksen päälle. Seuraavaksi levitä kirsikkahillo taikinan päälle. Paista uunissa puolisen tuntia ja anna jäähtyä.

Valmista vanukaskerros kattilassa. Sekoita valkuainen, sokeri, suola, vaniljasokeria ja vanukasainekset. Lisää joukkoon maito. Kuumenna kunnes paksistuu. Anna jäähtyä.

Vatkaa markis ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää seos vanukkaan sekaan. Levitä seos jäähtyneen taikinakerroksen päälle.

Sulata suklaa ja levitä kakun päälle. Leikkaa palasiksi ja laita jääkaappiin tekeytymään.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Käytänkö Donauwelle-pohjaan karkeita vai puolikarkeita vehnäjauhoja?

Suositut tekstit