Tattariherkkua vilja-allergiselle

Keväällä minuun iski mitä ilmeisimmin vilja-allergia. Maha rupesi kipeytymään aina syönnin jälkeen. Keliakia testattiin ja testit näytti nollaa. Viljoja lääkäri ei suostunut testaamaan, vaan käski testata itse. Noh, omien testailujeni mukaan ainakaan vehnä, ruis ja kaura eivät vatsalleni sovi. Täytyisi vielä ottaa itseään niskasta kiinni, soittaa lääkärille ja kinuta sinne testeihin! Ei kuulemma keliakiatestikään välttämättä yhdellä kerralla kerro totuutta.

Nyt on jo siis pitkä tovi eletty ilman leipää, pastaa yms. . Olo on ollut loistava. Kevät oli aika surkeaa aikaa kun mahaan sattui ja se oli aivan sekaisin. Olin todella surullinen silloin.

Nyt olen etsiskellyt vaihtoehtoja vehnälle, lähinnä leivonnan suhteen. Pari viikkoa sitten tein tattari-porkkanaleipäsiä, perjantaina ostin kokeeksi Vuohelan hapanta tattarileipää (superkallista :( ) ja lauantaina leivoin tattarisella pohjalla marjapiirakkaa. Kaappeja voisi tattarin lisäksi täydentää mm. maissi- ja riisijauhoilla. Tattarista täytyy sen verran sanoa, että maku on aika jännä, muttei paha. Mutta hurjan kuivaa se on. Siis lopputuote.

Tässä marjapiirakan ohje, joka maistui vieraillekin..ainakin kun peitti piirakan vaniljakastikkeella :)


100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl tattarijauhoja
1-2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

marjoja maun mukaan, itse käytin mustikkaa ja mansikkaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat vatkaten. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää joukkoon. Levitä irtopohjavuoalle (leivinpaperi pohjalla) lusikan avulla, hieman reunoillekin jos mahdollista. Lisää marjat päälle ja laita koko komeus uuniin 175 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

Tarjoile valmis piirakka vaniljakastikkeen kera.

Kommentit

Suositut tekstit