Kurpitsapiirakka

10 annosta

Pohja
3 dl vehnäjauhoa (luontaisesti gluteenittomaan versioon 1dl maissi-, 1dl riisi- ja 1 dl tattarijauhoa)
100 g voita
2 tl sokeria
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa
3 rkl vettä

Täyte
500 g kurpitsaa (keitä vähässä vedessä kypsäksi,kaada vesi pois ja soseuta)
3 munaa
1 prk kermaviilia
2 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
3 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
1/2 tl suolaa
1/2 tl neilikkaa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää voi ja nypi murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina vuoan pohjalle (itse käytin Tefalin lasipohjaista ja silikonireunaista vuokaa, joka on halkaisijaltaan 25 cm.) ja nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Pistele pohja haarukalla ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Tarjoa jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


Reseptin alkuperä: Maku.fi

Kommentit

Suositut tekstit