Joulukalenteri: 19. päivä


Taateli-kookoskakku

25-30 palaa

Ainekset:
1 pkt (250g) kivettömiä, prässättyjä taateleita
1 1/2 dl vettä
175 g margariinia tai voita
175 g Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl jauhettua kanelia
1 1/2 tl leivinjauhetta
150 g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

Pinnalle Dansukker Tomusokeria

Voitele 1 1/2 - 2 litran kakkuvuoka ja leivitä se kookoshiutaleilla. Pilko taatelit. Pane palat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreilleen 2-3 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja muscovado vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen koko ajan voimakaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää puolet jauhoista taikinaan ja vatkaa hyvin 2 minuuttia. Lisää loput jauhot, taatelihillo ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Paista 150 asteessa* 60-70 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista. Siivilöi ohut kerroa tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista.

*HUOM! Taateli-kookoskakun alhainen paistolämpötila pitää kakun mehevänä ja estää vuoan leivityskookoshiutaleiden palamisen. Paistolämpötilaan vaikuttaa myös uunin tehokkuus, nosta tarvittaessa lämpötilaa 160-170 asteeseen tai paista kakkua hiukan pidempään.

Reseptin on laatinut: DanSukker


Edit. Itse tein luontaisesti gluteenittoman version, jossa korvasin vehnäjauhot 1 dl riisijauhoa, 1 dl maissijauhoa ja 2 dl tattarijauhoa.

Kommentit

Suositut tekstit