Joulukalenteri: 2. päivä

Jouluinen bataattilaatikko

1 1/2 kg bataattia
10 dl vettä
1 rkl suolaa
2 1/2 dl ruokakermaa
50 g joululimppua
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl neilikkaa
2 sipulia
1 rkl rypsiöljyä
1 kananmuna
5 dl kasvislientä (elikkäs se bataatin keittovesi )

1/2 dl siirappia
1/2 tl suolaa

Pinnalle:
1/2 dl korppujauhoja
3 rkl voita


Huuhtele, kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataatit suolatussa vedessä kypsiksi (noin 20 minuuttia). Kaada liemi talteen toiseen astiaan.

Sekoita kerman joukkoon leivänmurut, kardemumma ja neilikka.
Kuullota pieniksi pilkotut sipulit pannulla rypsiöljyssä ja lisää ne kerma-leipäseokseen.
Soseuta kypsät bataatit sauvasekoittimella ja lisää joukkoon kerma-leipäsipuliseos. Soseuta aivan tasaiseksi.

Jäähdytä bataattiseos kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon muna ja bataattien keitinliemi. Lisää myös siirappi ja suola.
Voitele iso uunivuoka ja kaada siihen bataattiseos. Kypsennä laatikkoa kannen alla uunissa 170 asteessa tunti ja sitten ilman kantta puoli tuntia. Viimeisen puolen tunnin ajaksi voit halutessasi lisätä pinnalle korppujauhoja ja voinokareita ja kuorruttaa bataattilaatikon 200 asteessa.

Ohjeen alkuperä: Maku.fi

Siinä se kököttää bataatttiloota eturivissä keskellä viime jouluna :) Oli hyvää!

Kommentit

Suositut tekstit