Sadonkorjuutapahtuman herkkuja

Slow Food Satapirkka järjesti tänään Vammalan Seurahuoneen pihalla Sadonkorjuutapahtuman. Paikalla oli lähialueen ruokatuottajia herkkuineen. Ilma oli kaunis ja lämmin. Juuri sopiva ulkoilmatapahtumaan. Ihmisiä oli liikkeellä mukavasti ja pientä ruuhkaakin syntyi kojuille. Kiertelin ensin maistiaisia napostellen ja koinkin melkoisia makuelämyksiä. Ojalan Tilan Highlander-lihapullat olivat niin hyviä ja lihaisia, että huimasi. Hunajapilven nokkoshunaja oli todella jännittävän makuista. Juustoja! Niitä oli moneen lähtöön ja maistelinkin niitä oikein mielelläni.



Klo 11 alkoi lounas Seurahuoneella ja päätin käydä syömässä, niin ei tarvitsisi kotona kokkailla. Tarjolla oli salaatteja, uunilohta remouladella, härkäpataa, perunaa, kasviksia ja jälkkäriksi suklaamoussea. 10 euron hintainen lounas oli suussasulava ja söinkin sitä niin paljon kuin mahaan mahtui. Täytynee joskus toistekin käydä siellä syömässä.





Syötyäni kävin vielä kiertelemässä ja ostin kotiinkin herkkuja. Kauppakassiini päätyi karviaisia, Kukkamäen Kuttutilan fudgea, Hunajapilven saskatoonhunajaa ja Saloniemen Juustolan Johtotähti -juustoa, joka on luomu alkuperäislehmän yrttinen vetajuusto.



Voikukka -niminen fudge oli herkullista. Se oli sekä suolaista, että makeaa ja uskomattoman pehmeää. Myös saskatoonilla maustettu hunaja hiveli makunystyröitä. Yrttinen juusto taasen maistui hivenen kuivalta ja tunkkaiselta. Se tarvitsee ehkä toisen maistelukerran avautuakseen kunnolla.

Voi nam, mikä päivä!

Kommentit

Suositut tekstit