Tuoretta leipää

Leivon harvoin leipää, useammin teen rieskaa. Yksi leipä on kuitenkin niin helppo ja herkullinen, että se on helppo loihtia silloin kun kaapissa ei ole edes näkkäriä mutusteltavaksi.

Vuosia sitten törmäsin Pastanjauhantaa -blogin olutleipään ja nykyään sillä leipoo melkein koko perhe. :)

7,2 dl Semperin vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai tavallisia vehnäjauhoja, jos ei viljat vaivaa)
1-1,5 rkl leivinjauhetta
vajaa tl ruokasoodaa
vajaa tl suolaa
0,6 dl sokeria
3,6 dl haluamaansa olutta

Ensin kuivat aineet sekaisin keskenään, sitten olut sekaan. Ei kannata kauheesti väännellä taikinaa kulhossa vaan heti vuokaan kun on ainekset sekaisin. Itse paistan silikonivuoassa, jota en edes rasvaa.

Paista uunissa 190 asteessa 55-60 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen kuin poistat vuoasta ja rupeat leikkaamaan. Gluteeniton versio saattaa murustaa, mutta mitä pienistä, sillä herkullisia ne murutkin ovat.


Parhaiten leipä maistuu tuoreena. Päälle vähän voita ja lasiin maitoa.

Kommentit

Suositut tekstit