Maukas härkäpapu

Eilisen REKO-jakelun antimet olivat tällä kertaa satokauden tuotteita. Ostin nipun härkäpapuja, kilon maukkaita Murajan tilan tomaatteja ja pari purkkia hilloa.


Härkäpapuja olen aiemmin syönyt kuivattuna ja suolalla maustettuna (taivaallista!!), mutten koskaan tuoreena. Nyt oli hyvä hetki kokeilla niitä salaatin joukossa. Pavut riivitään paloista, joissa ne kasvavat kuin pehmeän nukan keskellä.


Valmiina kattilaan.

Pavut ryöpätään kiehuvassa suolatussa vedessä kolmen minuutin ajan, jonka jälkeen ne jäähdytetään nopeasti jääkylmässä vedessä. Sen jälkeen vaalea kuorikerros voidaan poistaa, vaikka jotkut kaiketi syövät senkin. Kauniin vihreän sisuksen voi pullauttaa helposti ulos kuoresta.


Pavut päätyivät tällä kertaa salaatin joukkoon ja maistuivatkin oikein hyvältä. Nyt vaan selailemaan netistä reseptejä tulevaisuuden varalle. Ensi keväänä voisi vaikka laittaa pihalle yhteen laatikkoon härkäpapua kasvamaan. Valmista rouhettakin ajattelin ostaa kokeiluun.


Kommentit

Suositut tekstit